Projekat KeepWarm Studijske posete u cilju realizacije twinnga Hrvatska, Slovenija i Srbija

9 September 2020

Projekat KeepWarm Studijske posete u cilju realizacije twinnga Hrvatska, Slovenija i Srbija

Glavna zamisao sastanka ostvarivanje je uparivanja (kroz KeepWarm projekt) predstavnika toplana po pitanju pokretanja saradnje između odabranih parova (toplana). Budući da su sve aktivnosti prebačene u virtualnu komunikaciju, projektni partneri odlučili su da organizuju zajednički sastanak za tri zemlje učesnice u projektu – Hrvatska, Slovenija i Srbija u kome će se predstaviti virtualni obilasci postrojenja kao i diskusija o investicionim planovima. Glavni cilj sastanka je razgovor o glavnim problemima u sektoru daljinskog grejanja (SDG) omogućavanje prenosa znanja, prikazivanje primera dobre prakse i razgovor o mogućim rešenjima u tehničkom i pravnom pogledu. Svako pilot postrojenje (SDG) u KeepWarm projektu će održati kratku prezentaciju o trenutnom stanju i investicionim planovima koji su posledica KeepWarm aktivnosti, nakon kojih sledi diskusija s ciljem dobijanja korisnih saveta.

Po pitanju učesnika, tri projektna partnera će biti prisutna uz predstavnike pilot postrojenja (SDG) koji su već uključeni u projekt. Osim njih, pozvat će se predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, kao i predstavnici ostalih činioca sektora DG kako bi se postigla dodatna vrijednost u promociji projektnih aktivnosti.

Sastanak će se održati 10.09.2020. od 10 do 13 sati na Microsoft Teams platformi, organiziran od strane REGEA-e. Jezik sastanka će biti hrvatski/srpski/slovenački.