У рамках проекту KeepWarm відбулося навчання з фінансових та організаційно-управлінських питань для теплопостачальних підприємств

25 April 2019

У рамках проекту KeepWarm відбулося навчання з фінансових та організаційно-управлінських питань для теплопостачальних підприємств

23-25 квітня у м. Київ відбулися четвертий та п’ятий навчальні семінари для представників  теплокомуненерго в рамках проекту “Покращення ефективності систем централізованого теплопостачання в Центральній та Східній Європі”, або KeepWarm, який фінансується програмою ЄС Горизонт 2020.

Системи централізованого теплопостачання українських міст стоять перед важливими викликами підвищення енергоефективності і надійності роботи, а також зменшення негативного впливу на довкілля за рахунок переходу на відновлювані джерела енергії та дотримання екологічних стандартів.

Учасники навчальних семінарів обговорили сучасний фінансовий стан теплопостачальних підприємств та перспективи його покращення, а також інструменти державної політики, які б могли створити додаткові стимули для скорочення споживання природного газу та підвищення енергоефективності.

Крім того, учасники навчального семінару дізналися про очікувані зміни в механізмах тарифоутворення та можливості залучення фінансів на проекти модернізації систем теплопостачання.

“З огляду на потребу в значній модернізації потужностей систем теплопостачання і зростаючу кількість інвестиційних проектів, теплопостачальні підприємства приділяють все більше увагу розвитку навиків власних фахівців щодо підготовки бізнес-планів, бізнес-моделей та фінансового аналізу”, - відзначив директор ТОВ КТ-Енергія, Кирило Томляк. “Одним з основних пріоритетів проекту KeepWarm є всебічне сприяння навчанню персоналу компаній з централізованого теплопостачання з метою якісної підготовки та реалізації проектів з підвищення енергоефективності.”

Віталій Грубенюк, головний інженер КПТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго»: “Наше підприємство реалізує низку масштабних проектів з реконструкції власних потужностей, в тому числі встановлення індивідуальних теплових пунктів, заміни мереж теплопостачання та зниження викидів СО та NOx, будівництва котлів на альтернативних видів палива. Для ефективного управління проектами для нас вкрай важливим є розвиток нашої управлінської команди та підвищення кваліфікації фахівців. Тому ми активно беремо участь у тренінгах, що організовує проект KeepWarm.”

Ірина Дівінська, начальник служби приєднання та розвитку КП БМР «Білоцерківтепломережа»: “Інформація, отримана під час тренінгів у рамках проекту KeepWarm, стане у великій нагоді для нашої компанії з огляду на активну підготовку проекту модернізації потужностей нашого підприємства у співпраці з NEFCO”.

Ольга Казновська, начальник виробничо-технічного відділу КП «Південно-Західні тепломережі», м. Хмельницький: “Під час тренінгу ми отримали актуальну та корисну інформацію щодо змін у тарифоутворенні. Це особливо важливо для нас, адже саме в цій царині в Україні відбуваються значні зміни.”

Олександр Лисак, провідний інженер служби реалізації інвестиційних проектів КП «Житомиртеплокомуненерго»: “Отримані під час тренінгів знання та навики з розробки бізнес-планів, побудови фінансових моделей, планування інвестиційної діяльності дозволять нам більш ефективно розробляти та реалізовувати проекти з модернізації нашого підприємства.”

Метою проекту KeepWarm є пришвидшення економічно ефективних інвестицій у модернізацію систем централізованого теплопостачання в Центральній та Східній Європі, а також скорочення викидів парникових газів завдяки покращенню роботи систем та підтримки переходу на відновлювані енергоресурси.

Training workshop in Ukraine (LLC KT Energy)